Spatlo

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Spatlo
obere ụdị nkesandwich Dezie

{{

Spatlo
Spatlo

Spatlo (nke a na-akpọkwa sp dị nkèji abụọ, spathlo na sphatlho) bụ nri okporo ámá South Afrika nke a ma ama na mpaghara niile nke South Afrịka, ọkachasị Gauteng . A makwara ya dị ka kota.

A na-eme ya site na otu ụzọ n'ụzọ anọ nke achịcha ma jupụta na ihe dịgasị iche iche, mgbe mgbe poteto chips, sausage, àkwá, beef patty, cheese, polony na atchar. Aha kota, nke a na-eji n'ógbè ndị dị ka Soweto na Johannesburg, sitere na okwu Bekee nke anọ, na-ezo aka na nha achịcha. Aha sphatlo, nke a na-eji n'ógbè ndị dị ka Pretoria, Soshanguve, Attredgeville na Mamelodi).

Ụlọ ahịa Spaza na-ere nri ndị a ma ama n'okporo ámá, gụnyere spatlo. Ụlọ ahịa Spaza bụ isi ihe nke akụ na ụba obodo.Àtụ:South African cuisineỤlọ ahịa Spaza ndị na-ere nri a na-ewu ewu n'okporo ámá na-etinyekarị ọnụahịa kacha nta na ZAR(R)10 na-agbasa na ZAR (((R)200 dabere na nha na ihe ndị dị n'ime ya, ndị ahịa na-abụkarị ndị ọkà mmụta na ndị na-enweta ego dị ala n'ozuzu n'ihi na ọ bụ ihe dị ọnụ ala karịa Burgers na nri a na mpaghara ọ bụla gafere mba ahụ (ọ bụ oge a na-adịghị ahụkebe ebe ọ gaghị adị maka ire ere na mpaghara ọ ọ bụla gafee South Africa), a na-ahọrọ nri mkpofu na South Africa ma ọ bụ ihe ọṅụṅụ dị mma maka Coca-Cola ka ọtụtụ ndị mmadụ na-adọrọ ka ọ bụ ihe oriri siri ike na-adịrị mma.