Ịrụ Ọdịnihu

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Ịrụ Ọdịnihu
otu
Oge/afọ mmalite2007 Dezie
mba/obodoNjikota Obodo Amerika Dezie
ọdịdị isi ụlọ ọrụNjikota Obodo Amerika Dezie
webụsaịtịhttp://www.buildingafuture.org/ Dezie

 

Iwuli Ọdịnihu ( BAF ) bụ ọgbakọ mba ụwa, nke na-anaghị akwụ ụgwọ maka ọdịmma nke a raara nye iji kwalite ndụ ụmụaka dara ogbenye na Latin America . BAFFUSAM na-arụ ọrụ ugbu a na Tegucigalpa, Honduras .

Akụkọ ihe mere eme[dezie | dezie ebe o si]

Na Disemba 2007, Iwuli Ọdịnihu ghọrọ ọgbakọ anaghị akwụ ụgwọ 501(c)(3). BAF malitere na 2004 site na otu ụmụ akwụkwọ Mahadum Texas A&M . A kpaliri ha ime ihe dị mkpa na ọha mmadụ nke ga-enwe mmetụta na ọkwa mba ụwa.

Mmemme[dezie | dezie ebe o si]

Ụlọ Nkwado Ezinụlọ Texaco[dezie | dezie ebe o si]

Kemgbe Jenụwarị 2006, Building A Future (BAF) ejirila obodo nwere ihe karịrị ụmụaka 500 na-arụ ụlọ Texaco Family Support Center. Nke a bụ atụmatụ ọrụ mbụ BAF mere na ihe ịga nke ọma ya akwadola ọchịchọ nke imepụta mmetụta ka ukwuu na obodo ndị ọzọ na Honduras. [1] [2]

Na June 2008, BAF nwetara onyinye ọzọ sitere n'aka Chevron Texaco iji nye ihe mmụta, dị ka kọmpụta, ihe nrụpụta, na fotocopier, n'etiti.

Mmemme onye ọrụ ubi nke Junior[dezie | dezie ebe o si]

Na Febụwarị 2009, BAF na mmekorita ya na Borlaug Institute na Mahadum Texas A&M ga-anabata Mmemme Nkụzi Junior Master. Mmemme a gụnyere usoro ọmụmụ nke na-akụziri ụmụaka na-elekwasị anya na ọrụ ugbo [3] ma nwee ike itinye ya na ụlọ akwụkwọ agụmakwụkwọ ndị ọzọ na Honduras dị ka.

1,000 ụmụaka nọ na mkpa mkpọsa[dezie | dezie ebe o si]

Na July 2009, BAF malitere mkpọsa iji mee ka ụlọ ọrụ nkwado ezinụlọ asatọ dị na Tegucigalpa, Honduras mechie n'ihi enweghị ego. N'ihi ọgba aghara ndọrọ ndọrọ ọchịchị, ụlọ ọrụ ahụ enwetaghị enyemaka nke ha dabere na ha ga-anọgide na-arụ ọrụ. Iji gbochie ụlọ ọrụ ndị a imechi ma ọ bụ ibelata ọrụ, BAF chọrọ ịkwalite ma ọ dịkarịa ala US $ 12,000 iji mejupụta oghere ahụ. [4]

Ihe ọchị na ihe omume Park[dezie | dezie ebe o si]

Dịka akụkụ nke mgbasa ozi a, BAF na-ezube ịnabata mmemme inye ego na Coconut Grove's Kennedy Park dị nso na Miami, FL na Ọgọst 15, 2009. Ihe omume a ga-enwe nri, egwuregwu, na ntụrụndụ na mgbanwe maka onyinye a tụrụ aro iji kwado mgbasa ozi ahụ.

Edensibia[dezie | dezie ebe o si]

N'ihi ọgba aghara ndọrọ ndọrọ ọchịchị, ụlọ ọrụ ahụ enwetaghị enyemaka nke ha dabere na ha ga-

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]

  1. Article from Diario Tiempo, San Pedro Sula, September 7, 2006
  2. Article in El Heraldo, Tegucigalpa, September 22, 2006
  3. Official Junior Master Gardener Website
  4. BAF - 1,000 Children are in Need. Archived from the original on 2010-08-02. Retrieved on 2009-08-13.