Ụlọ Ọrụ Na-ahụ Maka Ọka Na-achị Mba

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

[1]National Sugar Institute ( NSI ) akara na 1936, na-etinye aka na nyọbọbọ,nchebe na onye maka shuga na ụlọ ọrụ ndị aka, na ọrụ n'okpuru Ngalaba Nri na Nkesa Ọha nke Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution.  .  N'ịbụ nke dị na Kalyanpur, Kanpur, Uttar Pradesh, India, ọ na-enye egwu nkà na ẹzà na-ama na ngalaba niile nke kemịkalụ shuga, ịbụ shuga, injinịa shuga na mpaghara ndị mụrụ aka.  Akwụkwọ akwụkwọ ahụ na-enye aka na akara etiti na steeti n'ihe gbasara shuga na ụlọ ọrụ aka [2] [3] [4]

Akụkọ ihe mere eme[dezie | dezie ebe o si]

National Sugar Institute nwere ihe mere eme ochie na mgbochi na 1920. Ọnọdụ ihu igwe na mpaghara a na-akọ ihe gbara ndị Gọọmenti Indian Indian ume ụlọ ụlọ ọrụ Sugar na India nke mekwara ka e guzobe Kọmitii Sugar India.  Kọmiti ahụ kwuru na ọ bụ aro maka ụlọ ọrụ India niile maka ndị na-ekiri n'okirikiri nke okpete na ikike shuga na 1920 nke Royal Commission akwụkwọ ọzọ na 1928 & bọọdụ tarifu na 1930. Na ndabere nke onye ndu dị n'elu, Gọọmenti India  weghaara ngalaba Sugar nke HARCOURT BUTLER TECHNICAL INSTITUTE, Kanpur wee guzobe Imperial INSTITUTE OF SUGAR TECHNOLOGY, Kanpur na October, 1936. Edebere ụlọ ọrụ Imperial Institute of Sugar Technology n'okpuru ihe nke Imperial Council of Agricultural Research dị na site HBTI, Kanpur na October.  Mgbe e Kọmitii Okpete Central Indian Central na 1944, e nyere njikwa nke Imperial Institute of Sugar Technology na kọmitii ahụ kwuru.  N'ihi na India akwụkwọ onwe na 1947, aha ụlọ akwụkwọ ahụ akwụkwọ site na Imperial Institute of Sugar Technology gaa na Indian Institute of Sugar Technology (IIST).  Site na nguzobe nke Development Council for Sugar Industry n'okpuru ndokwa nke Industries (Development and Regulation) Act, 1951, arụ ọrụ nke Indian Central Sugarcane Committee na-emetụta site na 1 January 1954 na mmemme nke Institute nye Gọọmenti India, n'  okpuru Ministry of Food & Agriculture.  N’Eprel, 1957, onye nwe ụlọ ọrụ ahụ na National Sugar Institute (NSI).  Akwụkwọ ahụ si na ụlọ akwụkwọ HBTI, Kanpur gaa n'ogige nke ya na Kalyanpur, Kanpur na 1963 ma ugbu a ọ bụ naanị ụlọ ọrụ shuga na Asia.

Agụmakwụkwọ[dezie | dezie ebe o si]

[5]Akwụkwọ ahụ na-enye usoro iku diploma diploma na nkà na ẹse shuga (ANSI (ST) Associateship nke National Sugar Institute in Sugar Technology), sugar engineering (ANSI (SE) Associateship of the National Sugar Institute in Sugar Engineering) na na ụlọ  ọrụ ịgba ụka na nkà na ጠጡ.  DIFAT, diplọma na ụlọ ọrụ ịgba ụka na ịnọgide).  Na mgbakwunye, a na-enye akwụkwọ ozi post diploma na injinịa shuga (SECC, injinịa shuga).

Ụlọ akwụkwọ[dezie | dezie ebe o si]

Ụlọ akwụkwọ ahụ nwere ụlọ akwụkwọ ọbá akwụkwọ nwere ntụ oyi zuru oke nke ọma. Ọ bụ nchịkọta akwụkwọ shuga kachasị na nke kachasị na India na ụwa </link> .

Ntụaka[dezie | dezie ebe o si]

  1. Historical background. NSI website. Archived from the original on 12 June 2010.
  2. NSI admission 2019: Applications begun at National Sugar Institute, entrance exam in June (en-IN). The Indian Express (2019-03-23). Retrieved on 2019-06-05.
  3. "National Sugar Institute Admissions 2019: Check important details, steps to apply here", India Today. Retrieved on 2019-06-05. (in en)
  4. NRDC and National Sugar Institute Kanpur Signed an Agreement for Transfer of Technologies (en-US). www.psuconnect.in. Retrieved on 2019-06-05.
  5. Courses of study. NSI website. Archived from the original on 20 July 2011. Retrieved on 25 July 2010.

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]