Jump to content

Ụlọ Nzukọ Crip

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

Claris Gustavius "Crip" Hall (Ọktoba 8, 1901 - Jenụwarị 14, 1961) o bu one oka ikpe na onye ndoro ndoro Ọchịchị ruru oru dika Secretary nke State nke Arkansas afo iri abuo na ise. O nwere aha Crip ihi nkwaru o nwere ihi polio on were mgbe odi ntakiri.

Mbido ndụ na agụmakwụkwọ[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ Hall na October 8, 1901, na Social Hill, Arkansas, Obodo na-enweghị ụlọ ọrụ dị nso na Malvern, Arkansas na Ugwu Ouachita, nye John R. Hall na Elizabeth (née Hodges) Hall. Ọ gara Malvern School District ma gbaa bọọlụ na otu egwuregwu baseball. Mgbe ọ gụsịrị akwụkwọ, ọ gara Mahadum nke Arkansas, nweta akara ugo mmụta na akwụkwọ akụkọ na 1924. Hall na-arụsi ọrụ ike na campus, na-aghọ onye otu Kappa Sigma fraternity, na-eje ozi dị ka onye isi oche nke klas nke abụọ, na onye nchịkọta akụkọ na onye njikwa azụmahịa nke The Arkansas Traveler, akwụkwọ akụkọ ụmụ akwụkwọ UA. O guzobekwara Arkansas Booster Club . [1]

Ọ lụrụ Nancy Pearl Johnson na October 5, 1929. Hall debanyere aha na Arkansas Law School, nke a maara ugbu a dị ka William H. Bowen School of Law, wee malite ịrụ ọrụ iwu na E. B. Dillon, na-anọchite anya nnukwu ụlọ ọrụ mmanụ na steeti niile.

Ọrụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị[dezie | dezie ebe o si]

Hall chọrọ ịbanye na ndọrọ ndọrọ ọchịchị na 1934 site n'ịgba odeakwụkwọ nke Arkansas Ed F. McDonald aka na ntuli aka Democratic. N'oge Solid South, Democratic Party nwere ikike siri ike nke ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọfịs ọ bụla na South, gụnyere Arkansas. A na-ewere mmeri na ntuli aka Democratic dị ka nhọpụta. McDonald meriri Hall site na 60%-40% nke mmeri.

  1. Herndon (1947). Annals of Arkansas. Hopkinsville, Kentucky: Historical Record Association. OCLC 3920841.