Bill Keith (artist)

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Bill Keith (artist)
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịNjikota Obodo Amerika Dezie
Aha enyereBill Dezie
aha ezinụlọ yaKeith Dezie
Ụbọchị ọmụmụ ya20 Jenụwarị 1929 Dezie
Ụbọchị ọnwụ ya1 Septemba 2004 Dezie
Ọrụ ọ na-arụodee uri Dezie

''Bold textWilliam Keith (n'ubochí irí abụọ n'ọnwa Jenụwarị, 1929 rụo ụbọchị mbụ n'ọnwa Septemba, 2004) bụ ónyé America na-ese ihe nke malitere ndụ nka ya dị ka onye na-ese foto, mana ọ banyèrè na foto na uri anya. Abụ uri ya zuru oke site na calligrams sitere n'ike mmụọ nsọ Apollinaire na ndị ọzọ na-ede uri French na mmalite narị afọ nke 20 rụo Lettrisme na Minimalism na Op Art nke afọ 1960.

Ka ọrụ ya na-aga n'ihu, Keith lekwasịrị anya na isiokwu na isi mmalite ndị Afrịka na ndị Afrịka America. Ọganihu a na-aga na mgbọrọgwụ na alaka ndị Afrịka mèrè ka ọ pụọ na mkpụrụ akwụkwọ Rom ma na-aga n'ihu na ụlọ ahịa nke ihe oyiyi na ihe nnọchianya site na Ijipt ruo South Africa na ndị America. N'ihi ya, Keith mepụtara usoro eserese nke akwa, ihe a tụrụ atụ n'osisi, ọla nchara, ite, na nka ndị ọzọ.

Ihe atụ nke ntụrụndụ Keith nkè ihe dị n'ụdị anya ya na ọdịdị nke ntinye aka nka ya ga-achọpụta ugbu a n'iji usoro egwu ya site na ikwughachi ihe osise sitere na isi mmalite dị iche iche dị ka akara okporo ụzọ na eriri zebra. Ọrụ Keith n'ozuzu ya ghọrọ emume nke njem nke isi mmalite Afrịka ka ha na-agagharị ma na-emekọrịta ihe na ụwa ndị ọzọ. Ọrụ ọ bụla nwere ike iyi ka ọ bụ naanị ihe ịchọ mma na mbụ, mana ịmara ihe na-ekpughe oku màkà kinetics na dynamics nke ememe.

Mgbè ọ nwụrụ, ụmụ ya nwoke, Antar na Tarik, hapụrụ Keith, bụ ndị ọ raara akwụkwọ ya, "Pictographs".

Akwụkwọ[dezie | dezie ebe o si]

  • Sphinx (Xerolage, 1992)
  • Amamihe (Runaway Spoon, 1993)
  • Foto (Left Hand Books, 1996)
  • Ịchụ Minotaur (Koja Press, 2003)

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]