Charles Akindiji Akinola

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Charles Akindiji Akinola
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịObodoézè Nà Ofú Dezie
Aha enyereCharles Dezie
Ụbọchị ọmụmụ yaJulaị 1956 Dezie
onye were ọrụMahadum nke Ibadan Dezie
ebe agụmakwụkwọJohn F. Kennedy School of Government Dezie

 

Charles Akindiji Akinola (amụrụ na Julaị 1956) [1] bụ onye ọrụ gọọmentị Naijiria, onye ọchụnta ego na onye ndụmọdụ. Ọ bụ onye isi ndị ọrụ nke Gọvanọ Ọchịchị, Steeti Osun. Ọ rụrụ ọrụ dị ka onye isi nchịkwa nke Office of Economic Development and Partnerships na steeti Osun, Nigeria. [2] bụkwa onye ndú otu na Osun Rural Enterprise and Agriculture Program (O-REAP). [1] Ọ dụrụ Gọọmentị Steeti na Gọọmentụ etiti ọdụ na Naịjirịa banyere imewe na nhazi nke nkwekọrịta na usoro nkwekọrịta mmepe mba ụwa yana njikwa nke mmemme mmepe akụ na ụba dịgasị iche iche. O sonyere na mkparịta ụka nke Kọmitii ndụmọdụ nke Gọọmentị US na enyemaka mba ọzọ (ACVFA).

Ọrụ[dezie | dezie ebe o si]

Ọ kụziri na Mahadum Ibadan na Naịjirịa site na 1984 ruo 1989 ma nọrọ na ngalaba ọzụzụ na nyocha nke Pan African Institute for Development (PAID) na Buea, Cameroon 1990.

Onye nduzi mba nke TechnoServe, ụlọ ọrụ mmepe mba ụwa nke dị na US n'etiti afọ 1993 na 1998.

Onye guzobere / CEO nke Enterprise for Development International (EfDI), onye ndu ahịa nke ngalaba mmepe nke dị na Lagos, Nigeria n'etiti 1999 na 2008

Ọ bụ onye nhazi mba Naịjirịa nke Sustainable Tree Crop Program (STCP), ihe ọhụrụ ọtụtụ ụlọ ọrụ, mbọ ọha na eze na-etinye aka na USAID na ụlọ ọrụ chocolate n'ịkwado mmelite nke obere usoro ọrụ ugbo na-elekwasị anya na koko na cashew na West Africa n'etiti afọ 2001 na 2005.

Ọ bụ onye nduzi guzobere, Community Development Foundation (CDF), ụlọ ọrụ mmepe ego nke Naịjirịa n'etiti afọ 1993 na 2006.

Onye ndụmọdụ[dezie | dezie ebe o si]

Ọ bụ onye guzobere ya n'ụzọ dị iche iche, Hybridea Partnership, a Public Sector Innovation and Strategic Management Consultancy n'etiti afọ 2008 na 2010.

Ọ rụrụ ọrụ na nhazi na ijikwa Cross-Sector Partnerships metụtara Gọọmentị, Ngalaba Nzuzo na Ngalaba Mmepe n'akụkụ dị iche iche nke Naịjirịa na West Africa ma sonye na Mahadum Cambridge, UK na mmemme Cross-Sect Partnerships na 2005 na Public-Private Partnerships na Harvard Kennedy School n'etiti afọ 2009 na 2010.

Ọ gakwuuru ọtụtụ ebe n'ofe ọha na eze, nke onwe na nke mmepe, Gọọmenti, World Bank, USAID, na UK Department for International Development, Ford Foundation, Shell International, Chevron Corporation, Exxon Mobil, West African Gas Pipeline Company na ndị ọzọ.

O dere akụkọ nyocha, ọmụmụ na akwụkwọ ndị na-elekwasị anya na mmepe na-adịgide adịgide na mmekọrịta dị iche iche.

Dr Akinola bụ n'oge na-adịbeghị anya, Mason Fellow na Harvard Kennedy School of Government na Fellow na Harold Weatherhead Center for International Affairs (WCFIA) ebe ọrụ ya lekwasịrị anya na Innovation for Economic Development.

Ihe odide[dezie | dezie ebe o si]

  1. About Dr Charles Akindiji Akinola. CompanyCheck. Retrieved on 22 Mar 2016.
  2. Dr. Charles Akinola - The Official Website Of The State Of Osun (en-US). The Official Website Of The State Of Osun. Archived from the original on 2016-03-05. Retrieved on 2015-12-30.