Jump to content

Earl B. Ruth

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Earl B. Ruth
Personal details
BornSpencer, North Carolina, US

Earl Baker Ruth (Febụwarị asaa, na afo otu puku narị iteghete na iri isii na isii - Ọgọst iri otu na ise, na afo otu puku narị iteghete na iri asatọ na iteghete) bụ Onye nnọchi anya United Steeti ugboro atọ site na North Carolina ma mesịa bụrụ gọvanọ nke American Samoa.

A mụrụ ya na Spencer, North Carolina, Ruth gụsịrị akwụkwọ na Central High School na Charlotte, North Carolina na afo puku otu narị itoolu na iri atọ na anọ. Ọ nwetara B.A. na Mahadum nke North Carolina na Chapel Hill, North Carolina na afo Puku otu narị itoolu na iri atọ na asato na M.A. site n'otu ụlọ ọrụ ahụ na afo puku otu na iri ano na abuo. Ọ gụsịrị akwụkwọ na Ph.D. site n'ụlọ akwụkwọ ahụ n'afọ puku otu na iri ise na ise. Ọ bụ onye nkuzi na onye nkuzi n'Ụlọ Akwụkwọ Sekọndrị Chapel Hill, n'afo puku otu nari na ato na asato-iri ano Chapel Hill, North Carolina N'afọ puku otu nari na ato na ato, Ruth bụ onye mmeri tenis nke North Carolina High School (onye na-alụbeghị di). Mgbe ọ nọ na UNC, Chapel Hill Ruth bụ onye na-agba bọọlụ, na-eje ozi dị ka onyeisi Ndị otu Tar Heel na afọ Junior na Senior ya (na afo puku otu nari na ato na isi-iri ato na asaa ruo na puku otu nari na ato na asaa - iri ato na asato).

Ruth na afo puku otu nari na iri ato na asato dị ka onyeisi ndị otu UNC basketball

O mechara rụọ ọrụ na United States Navy. Ruth bụ Onye isi nchịkwa basketball na onye nduzi nke egwuregwu na Catawba College na Salisbury, North Carolina site na a afo puku otu nari na iri ano na isi ruo otu puku nari na iri isi. Site na otu puku nari na iri isi ruo na afo puku nari na iri isi na asato ọ rụrụ ọrụ dị ka Dean nke ụmụ akwụkwọ n'ebe ahụ. Ọ bụ onye otu Salisbury City Council site na otu puku nari na iri isi na ato ruo otu puku nari na iri isi na asato, na-eje ozi dị ka onye isi obodo pro tempore site na otu puku nari na iri isi na asaa ruo otu puku nari na iri isi na asato.

A họpụtara Ruth dị ka Onye Republican na Ninety-first na Congresses abụọ sochirinụ (Januwari ato, na afo puku otu nari na iri isi na iteghite - Januwari ato, na afo puku iteghite na iri na asaa na ise). Ọ bụ onye na-enweghị ihe ịga nke ọma maka nhọpụta ọzọ na Congress nke iri itoolu na anọ na afo otu puku nari na iri asaa na ano. Onye isi ala United States Gerald R. Ford họpụtara ya ka ọ bụrụ Gọvanọ nke American Samoa site na afo otu puku nari na iri asaa na ise ruo afo otu puku nari na iri asaa na ise. N'oge ọ bụ Gọvanọ nke American Samoa, mmegide megide omume gọọmentị etiti na-ahọpụta ndị gọvanọ siri ike. N'ime ọnwa iri na asatọ, Ruth wepụrụ ọtụtụ ndị Samoan n'ọkwa nchịkwa, bụ ndị onye bụbu Gọvanọ John Morse Haydon họpụtara. N'oge na-adịghị anya, a kpọghachiri Ruth na Washington, DC, ma kwuo na ọ kpọrọ ndị Samoan "ndị umengwụ, ndị ohi ụgha" [1]

Nraranye nke Congressman Earl Ruth Highway na afo puku abuo nari na iri otu na abuo

Nwunye Ruth bụ Jane Wylie Ruth. N'August iri otu na ise, na afo puku otu nari na iri asato na iteghite, Ruth nwụrụ na Salisbury. E liri ya na Salisbury National Cemetery.

N'afọ puku abuo nari na iri otu na abuo, Ngalaba Na-ahụ Maka Njem nke North Carolina kpọrọ akụkụ nke US 601 na Rowan County "Congressman Earl Ruth Highway" iji sọpụrụ ya.[2][3]

  1. "GOVERNOR IS ELECTED IN AMERICAN SAMOA: Peter Coleman Is the First to Be Picked by Ballot - Leaders Were Named By U.S. for 77 Years." The New York Times (Nov. 24, 1977). Page 38
  2. Earl Ruth Highway unveiled on US 601. Salisbury Post (2012-04-26). Retrieved on 2020-07-09.
  3. Congressman Earl Ruth Highway Dedicated in Ceremony at Catawba. catawba.edu. Archived from the original on 2020-07-09. Retrieved on 2020-07-09.

Àtụ:S-start Àtụ:S-par Àtụ:US House succession box Àtụ:S-end