Guy Bomanyama-Zandu

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Guy Bomanyama-Zandu
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịDemocratic Republic of the Congo Dezie
Aha enyereGuy Dezie
Ụbọchị ọmụmụ ya22 Novemba 1972 Dezie
Ebe ọmụmụKinshasa Dezie
Ọrụ ọ na-arụonye nhazi ndu ihe nkiri Dezie

  Guy Bomanyama-Zandu (amụrụ na 22 Nọvemba 1972) bụ onye na-eme ihe nkiri si DRC.

Afọ mbụ[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ Guy Bomanyama-Zandu na Kinshasa na 22 Nọvemba 1972. Na ngwụsị afọ 1980, ya na ezinụlọ ya kwagara Brussels, nweta nwa amaala Belgium. O bu ụzọ mụọ elektrọnik, wee mee ihe nkiri na Institut de radioélectricité et de cinématographie (INRACI) na Brussels, gụsịrị akwụkwọ na 2000. O mere ihe nkiri mbụ ya, Papa Mobutu (2000) na INRACI . A họpụtara ya maka Namur Francophone Film Festival. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe nkiri ya niile gosipụtara na Afrika Film Festival à Louvain en Belgique .

Ọrụ mgbe e mesịrị[dezie | dezie ebe o si]

Mgbe ọ hapụrụ INRACI Bomanyama-Zandu malitere ụlọ ọrụ mmepụta nke ya, Ateliers de Production des Films du Congo (APFC), nke a na-akpọzi Zandu Films, nke dị na Kinshasa na Brussels. N'afọ 2001, o mere ihe nkiri na Gbadolite, bụbu ebe siri ike nke Mobutu Sese Seko na mpaghara DRC, nke Jean-Pierre Bemba mechara chịkwaa. Ihe nkiri ahụ dekọrọ akaebe banyere arụrụala ndị agha Mobutu mere, na ndị agha si Chad na Uganda. A manyere ya ịhapụ ihe nkiri a n'aka ndị ọrụ nchekwa Bemba.

N'afọ 2003 Bomanyama-Zandu mere Congo je te pleure, ihe nkiri nkeji iri ise na anọ n'etiti Zandu Movies Brussels na Zandu Movies sprl, nke ọ tọrọ ntọala n'afọ ahụ na Kinshasa, ọ bụkwa ụlọ ọrụ mmepụta ihe mbụ nke Mịnịstrị nke Omenala Congo nabatara. Emere ihe nkiri a site na mmekorita nke Radio na Television nke mba Congo ma ndị Mịnịstrị nke Omenala Congo kwadoro ya. Ihe nkiri a dị n'etiti oge ọchịchị na Congo nke oge a, na-ekpughe ndị Congo na-eto eto na oge akụkọ ihe mere eme ha nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ha amaghị.

Bomanyama-Zandu kere Mayasi, Taximan a Kinshasa na 2004, na usoro ihe nkiri dị mkpirikpi na-ahụ maka nchebe na nkwalite ihe nketa ihe nkiri Congo .

Ihe nkiri[dezie | dezie ebe o si]

Ihe nkiri Bomanyama-Zandu gụnyere:

Afọ Aha Ọrụ
2005 Grand écran à Kinshasa, est-ce possible? (akwụkwọ) Onye isi
2005 Le Congo, quel cinéma! (The Congo, What Cinema!) Onye isi
2005 La Mémoire du Congo en péril (Ncheta nke Congo n'ihe ize ndụ) Onye isi
2005 La Vertu Onye nduzi, onye mmepụta, onye edemede
2004 Mayasi, taximan à Kinshasa (Mayasi, onye ọkwọ ụgbọala tagzi na Kinshasa) Onye isi
2001 A Fou Onye isi
2000 Papa Mobutu (ihe nkiri) Onye isi

Ndetu[dezie | dezie ebe o si]