Jump to content

Jay Batlle

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

 

Jay Batlle bụ onye omenkà a njikọ na 1976, onye natara Bachelor of Arts na UCLA na 1998. Ọ gara na Atelier na Amsterdam site na 1998 ruo 2000. Eserese, ihe na ihe ọkpụkpụ nke Batlle na-ewere omume nke gourmet dị ka isi iyi.  nke mkpali na mkpagbu na eze.  Ya oeuvre na-enye ma a nkatọ nke cometible ike decadence na a emee nke fim na oriri nke nri n'ofe dị iche iche omenala.

Onye isi nri nwere nkà yana onye na-ese ihe, ihe egwu Batlle na-etinyekarị ihe onyonyo na ederede sitere na ngalaba nri nke akwụkwọ dị ka New Yorker na New York Times ma ọ bụ ụlọ akwụkwọ sitere na ụlọ oriri na ọ restaurantụ restaurantụ gburugburu ụwa, yana iberibe nri, eserese, foto, na ihe ndị ọzọ achọtara. A na-ejikarị ahịhịa kọfị, mmanya na nri ndị ọzọ arụcha ọrụ ndị na-esi na ya pụta.

Ụbọchị nke onye na-ese ihe na-egosi "ndụ dị mma" - ihe ịga nke ọma, akụ na-ahụ, na ihe anụ ahụ - yana ọgbaghara dị n'etiti ndụ a na-eme ka ọ dị mma na eziokwu.  Ọrụ ya na-ajụ ma isi ihe nka bụ iru n'ọkwa akụ na kpatara nsogbu na eze ma ọ bụ naanị mmadụ ihe ha ga-eri.  ka ọ na-enwe: “Ọrọ na ọ bụ ihe ezi uche dị na ya, ma ọ bụ ihunanya, ọrụ m ụzọ ọnya… ihe ngwa ngwa, nsogbu.”  Maka Batlle, isi iyi a bụ mba na-achọ isi nke ụmụ mmadụ na ndụ anyị na- ike ike, nke ọ na-ama na-enwe ya site na foto ụmụ ọgụ na- ugboro ugboro, mbu mara mma, ụdị na  okomoko, nda, nri na ego.

E sere ọrụ Batlle na veranda na ụlọ ihe mgbe ochie Metro Pictures, Chelsea Museum, Exit Art, The Dorsky Gallery na New York City, na Ausstellungshalle Zeitgenössische Kunst na Münster, (Germany), National Museum of Fine Arts, Santiago de Chile  , na ebe ngosi nke Liverpool, United Kingdom.  Ọ na- anya ya 1000eventi gallery na Milan, Italy na-arụ ọrụ na Nyehaus, na New York na Clages, na Cologne .

Ntụaka[dezie | dezie ebe o si]

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]