João Branco Núncio

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

João Alves Branco Núncio (February 15, 1901 - Jenuarị 26, 1976) bụ onye na-agba ehi Portuguese.  A mụrụ ya na Alcácer do Sal, n'ụlọ a na-acha ọcha n'akụkụ nke nwanne nna ya, Viscount nke Alcácer do Sal.  Taa ọ bụ nke Viscount's Philharmonic Friendship Society.

Ọ bụ nwa na nwa nke aka ugbo.  Nna nna ya, Joaquim Mendes Núncio si Golegã gaa Alcácer do Sal na 1878. Ọ nọmba na mmemme ọha mbụ ya mgbe ọ dị afọ 13, na mgbanaka mgbanaka ehi nke Évora .  Mgbe e hụ, ọ akwụkwọ akwụkwọ na Azụmahịa site na "Ikọ akwụkwọ" dị n' nri ahụ wee rara onwe ya nye n'ịdọgbu onwe ya n'ihe n'ime ime obodo nke Alcácer do Sal

N'ozuzu, o so na ihe dị ka otu puku agha ehi.  A nhọrọ ya dị ka "Califa de Alcácer" n'ihi na, e wezụga ịbụ ekere na-agba egwu, ọ bụkwa onye ọrụ ugbo na onye isi ike.  Mgbe o kewachara onwe ya na mpaghara mpaghara, e nyere ya nhọrọ ịpụta na mgbanaka mgba ehi nke Campo Pequeno, na Lisbon, na Mee 27, 1923. Ya na António Luís Lopes gbara ọsọ, n'ọsọ nke Patrício Cecílio haziri, ya na ike  ya a ma ama bụ Quo Vadis na-alụ ogụ.

Ọ bụ onye agha ehi ruo awa nke ọnwụ ya, na Jenụwarị 26, 1976 na Golegã. Ọtụtụ ndị mmadụ weere ya dị ka onye na-agba ịnyịnya na onye na-agba ehi kasịnụ. Akpọrọ ya “Nna-ukwu”, iji sọpụrụ nkà ya.

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]