Judith Sephuma

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

Judith Sephuma (ka amụrụ n'abalị iri abụọ na iteolu,ọnwa Junu afọ 1974)[1] bụ onye obodo South Africa na-agụ egwu jazz nakwa Afro-pop.

Mbido Ndụ ya[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ ya na Seshego, [1] a zụlitere ya na Polokwane, Limpopo, wee kwaga Cape Town n'afo Iri na itoolu na iri itoolu na ano iji mụọ dị ka onye na-agụ egwú jazz. [2] N'afọ iri na itoolu na iri itoolu na asa, ọ gụsịrị akwụkwọ na Mahadum nke Cape Town na Diploma nke Performer na Jazz wee gaa n'ihu na-amụ ihe. N'afọ iri na itoolu na iri itoolu na itoolu, ọ meriri "Best Jazz Vocalist" na asọmpi Old Mutual Jazz Into The Future wee bịanye aka na ngalaba Africa nke BMG.

Ndekọ mpụta mbụ ya bụ na agwa, na imuamu, na egwu (afo nariabuo na ato ) bụ onye toro nke ọma wee soro ya na mmalite ọhụrụ na n'afọ nari abuo na ise. Ndekọ ya ndị ọzọ gụnyere mgbanwe no neba(n'afo nari abuo na asato), Abụ m akaebe dị ndụ (n'afọ nari abuo na iri na otu), A Legacy Live in Concert ( n'afọ nari abuo na iri na abuo; CD na DVD), na album ozi ọma ya nke afọ nari abuo na iri na ato nke akpọrọ The Experience LIVE in Concert na ụfọdụ egwu mepụtara. Wilson Joel (CD na DVD). Na n'afọ nari abuo na iri na ise o wepụtara album ya Otu Okwu, nke ọ kọwara dị ka Afro-Funk Jazz. Ndekọ ya na-esote, Ofufe M - Live, ka ewepụtara n'afọ nari abuo na iri na asaa

N'afọ nari abuo na iri na asaa, mgbe afọ abụọ nke nchọpụta gasịrị, ọ wepụtara abọm ya kachasị ọhụrụ, nke akpọrọ 'Power of Dreams', nke ọ kọwara dị ka "Na-esote njem afọ abụọ nke ịchọpụta onwe ya, mgbe a tọhapụrụ abọm asatọ ya n'afo nari abuo na iri na asaa, The Queen of Afro Jazz, Judith Sephuma, alọghachila iji kpalie echiche na mmetụta ọhụrụ site na egwu ya Afro Jazz nke akpọrọ Power of Dreams". [3] ụfọdụ n'ime abọm ahụ bụ "ike nke nrọ", "ọ ọ dịghị nke anyị", na "Ntshwarele".

Edensibia[dezie | dezie ebe o si]

  1. Dudu Mvimbi Leshabane, "Cover story – the evolution of Judith Sephuma", True Love, 2017-06-01. Via PressReader.
  2. "Sephuma, Judith (South Africa)", music.org.za.
  3. Information on 'Power of Dreams' via her official website.