Lovibond comparator

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

Onye na-atụle Lovibond bụ ihe atụ nke colorimeter nke The Tintometer Ltd mere na Britain. Ọ bụ Joseph Williams Lovibond chepụtara ya na narị afọ nke 19 ma nsụgharị emelitere ka dị.

Nkọwa[dezie | dezie ebe o si]

A na-eji ngwaọrụ iji chọpụta agba nke mmiri mmiri. A na-etinye ihe nlele na tube iko. A na-etinye tube na comparator ma jiri ya tụnyere usoro nke diski iko agba ruo mgbe achọtara egwuregwu kacha nso.

Tinyere ihe ndị ọzọ, a na-eji ngwaọrụ ahụ chọpụta ntinye nke ụfọdụ kemịkal na ngwọta. N'iji nke a, a na-eche ụfọdụ echiche gbasara ihe dị na nlele ahụ. Nyere echiche ndị ahụ, a ga-egosipụta ntinye uche site na diski nke kachasị mma na agba nke ngwọta.

E nwere ọtụtụ nnwale ọkọlọtọ nke a ga-agwakọta ihe nlele a ga-anwale na Ihe na-acha uhie uhie. N'ime ule ndị dị otú ahụ, ụcha a na-enweta na-egosi oke nke sample a na-anwale.

Nsonaazụ nwere ike ịbụ ihe atụ, ma e jiri ya tụnyere usoro nnwale ndị ọzọ, mana onye ntụnyere ahụ bara uru maka ọrụ ubi n'ihi na ọ dị mfe, siri ike ma dị mfe iji. Ọ bụrụ na achọrọ nyocha ziri ezi karị, enwere ike ịme nyocha ndị ọzọ na ụlọ nyocha.

A na-eji ya eme ihe na ụlọ nyocha kemịkal ebe enwere ike ịlele pH nke ihe nlele (ihe dịka) site na iji onye na-atụle ihe.