Jump to content

Matthew A. Dunn

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Matthew A. Dunn
The Pittsburgh Press, May 14, 1933
[[ Ambassador to Àtụ:CountryPrefixThe]]
Member of the U.S. House of Representatives
from Pennsylvania's 34th district
In office
Àtụ:En dash range
Preceded byPatrick J. Sullivan
Succeeded byJames A. Wright
Member of the Pennsylvania House of Representatives
[[ Ambassador to Àtụ:CountryPrefixThe]]
In office
1926–1932
Personal details
Born
Matthew Anthony Dunn

(1886-08-15) 15 Ọgọstụ 1886
Braddock, Pennsylvania
Died13 Febụwarị 1942(1942-02-13) (aged 55)
Pittsburgh, Pennsylvania
Political partyDemocratic

Matthew Anthony Dunn bu onye amuru na onwa Ogostu, n’ubochi iri na ise, n’afo otu puku nari asato na iri asato na isii ruo ubochi iri na ato n’onwa Febuwari n’afo otu puku nari itolu na iri ano na abuo bụ onye otu Democratic nke US House of Representatives si Pennsylvania.

Akụkọ ndụ[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ Matthew A. Dunn na Braddock, Pennsylvania. N'ihi ọtụtụ ihe mberede, ọ tụfuru anya aka ekpe ya mgbe ọ dị afọ iri na abụọ na anya aka nri ya mgbe ọ gbara afọ iri abụọ. Ọ gara ụlọ akwụkwọ maka ndị ìsì na Pittsburgh ma gụsịrị akwụkwọ na Overbrook School for the Blind na Overbroak, Philadelphia, Pennsylvania, n’afo otu puku nari itolu na itolu. Ọ na-ere akwụkwọ akụkọ na akwụkwọ akụkọ n’afo otu puku nari itolu na asaa na n’afo otu puku nari itolu na asato, yana azụmaahịa ịnshọransị site n’afo otu puku nari itolu na iri abuo ruo afo otu puku nari itolu na iri abuo na ano. Ọ bụ onye otu Pennsylvania State House of Representatives site n’afo otu puku nari itolu na iri abuo na isii ruo n’afo otu puku nari itolu na iri ato na abuo.

A họpụtara Dunn dị ka onye ndọrọ ndọrọ ọchịchị na Iri asaa na atọ na Congresses atọ sochirinụ. Ọ rụrụ ọrụ dị ka Onye isi oche nke Kọmitii Ụlọ United States na ọnụ ọgụgụ mmadụ n'oge Nzukọ Nke iri asaa na isii. Ọ bụghị onye na-achọ ka a họpụta ya ọzọ n’afo otu puku nari itolu na iri ano n'ihi ọrịa, ya mere ọ lara ezumike nká na azụmaahịa. Ọ nwụrụ na Pittsburgh, Pennsylvania, ma lie ya na Homewood Cemetery.

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]

Àtụ:CongBio

Àtụ:S-par Àtụ:US House succession box Àtụ:S-endÀtụ:USCongRep-start Àtụ:USCongRep/PA/73 Àtụ:USCongRep/PA/74 Àtụ:USCongRep/PA/75 Àtụ:USCongRep/PA/76 Àtụ:USCongRep-end