Njikọ nke Civil Society na Mgbanwe ihu igwe

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

 

Njikọ Civil Society na Mgbanwe ihu igwe

The Civil Society Coalition on Climate Change (CSCCC) bụ ụlọ ọrụ na-elekọta ebe nrụọrụ weebụ ma kọwaa onwe ya dị ka otu zuru ụwa ọnụ nke òtù ndị na-enweghị uru na ebumnuche nke "ịchọ] ịkụziri ọha na eze banyere sayensị na akụ na ụba nke mgbanwe ihu igwe n'ụzọ na-adịghị ele mmadụ anya n'ihu". Njikọ ahụ na-akọwa ndị otu ya dị ka ndị gụnyere 60 na-enweghị uru site na mba 40 "ndị nwere nkwekọrịta imeziwanye nghọta ọha na eze banyere ọtụtụ okwu iwu ọha na eze".[1] Ọ na-akpọ onwe ya "ahịa nweere onwe ya na gburugburu ebe obibi". Akụkọ mgbasa ozi India na-ekwu na ọ bụ International Policy Network, otu ụlọ ọrụ dị na London nke na-enweta nkwado site na Exxon Mobil, guzobere ya.[2]

Otu ahụ na-ebipụta akwụkwọ akụkọ na echiche nchịkọta akụkọ banyere sayensị na akụ na ụba nke mgbanwe ihu igwe ma na-edebe blọọgụ. E bipụtara akụkọ Civil Society na Mgbanwe ihu igwe na 2007, obere oge tupu nzukọ United Nations Framework Convention on Climate Change na Bali. Ndị ọkachamara CSCCC na-apụta na mgbasa ozi, dị ka ihe ngosi Julian Morris nke 2007 na Larry King Live na arụmụka telivishọn ya na 2008 na onye isi IPCC Rajendra Pachauri.

IPN a na UK nwere Julian Morris dị ka onye isi nchịkwa. Ọ bụ n'ezie akụkụ nke Atlas Group / Network (aka Atlas Economic Research Institute) nke eze ọkụkọ nke UK, Sir Antony Fisher (otu n'ime ndị isi akụ na ụba nke PM Margaret Thatcher) na onye America Loctite millionaire Richard Krieble guzobere. Ha nwere nkwado ego site na Krieble, Richard Mellon Scaife, na Philip Morris. A na-ekwu na Fisher nwere aka dị mkpa n'ịmepụta ihe ruru otu narị na iri ise na-eche echiche n'ụwa niile.

Nwa nwanyị Fisher, Linda Whetstone, na-arụ ọrụ ugbu a maka (Fisher-founded) Adam Smith Institute. Ọ bụkwa onye isi oche nke International Policy Network, ma nọrọ na bọọdụ ndị nduzi nke Mont Pelerin Society, Institute of Economic Affairs na Atlas Group na USA. Njikọ na netwọk dị otú a bụ ihe a na-ahụkarị na ndị na-eche echiche nke Atlas Group, na ọtụtụ n'ime ndị isi ọrụ ha na ndị nduzi na-eje ozi n'ọtụtụ òtù dị iche iche. Mgbasa ozi a na-eme ka ike doro anya nke mwakpo ọha na eze na sayensị mgbanwe ihu igwe dịkwuo elu. Hụkwa Stockholm Network. [1] na [1]

Ihe odide[dezie | dezie ebe o si]

  1. About - Civil Society Coalition on Climate Change. Archived from the original on 2010-01-09. Retrieved on 2011-02-23.
  2. Climate change deniers spreading misinformation: Environmental groups, Newstrack India, June 18, 2011

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]