Jump to content

Nri ncha Aleppo

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Nri ncha Aleppo

Ncha Aleppo bu ncha eji aka Mee, ncha nkota Siri Ike nke sokwa na obodo Aleppo, Syria. Ncha Aleppo keewara ka ncha Castile nke ka o bu ncha Siri Ike nke eji mmanu olive na iye Mee, ana akowa Idi iche ya site na itinye mmanu laurel.

Akụkọ ihe mere eme[dezie | dezie ebe o si]

A maghị mmalite nke ncha Aleppo. Nkwupụta a na-ejighị n'aka banyere oge ochie ya jupụtara, dị ka Queen Cleopatra nke Ijipt na Queen Zenobia nke Siria. bụ ezie na a na-azọrọ na e webatara ime ncha na West site na Levant mgbe Agha Ntụte Mbụ gasịrị, n'ezie, ndị Rom maara ncha na narị afọ mbụ AD na Zosimos nke Panopolis kọwara ime ncha na ime ncha na c. 300 AD.

, a na-ebupụ ọtụtụ ncha Aleppo, ọkachasị nke nwere ihe karịrị 16% nke mmanụ laurel, na Europe na East Asia.


Ihe ndị e ji mee ya[dezie | dezie ebe o si]

A na-eji mmanụ oliv, mmanụ laurel (zeit ghar), mmiri, na lye eme ncha Aleppo; ọnụ ọgụgụ mmanụ laurèl, nke na-abụkarị 2-20%, na-ekpebi ogo na ọnụahịa nke ncha ahụ.   [citation needed] Aleppo ncha bụ biodegradable.

N'adịghị ka ọtụtụ ncha, ụfọdụ ncha Aleppo ga-ese n'elu mmiri.   [citation needed]

Ihe ndị e ji elekọta akpụkpọ ahụ[dezie | dezie ebe o si]

Enwere ike iji ncha Aleppo kwa ụbọchị ka ncha maka ịsa ahụ na shampooing, dị ka ihe nkpuchi ihu, dị ka ude ịkpụ afụ ọnụ, na maka ịsa ụmụ ọhụrụ na ụmụ ọhụrụ. Mmanụ Laurel ihe na-ehicha ihe, nke nwere ụfọdụ antimicrobial, [1] antifungal na ihe ndị na-egbochi ịta.

Ihe odide[dezie | dezie ebe o si]