Roast beef

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Roast beef
dish
obere ụdị nkeroast beef Dezie
mba osiEngland Dezie

  

Anụ ehi e siri esi bụ nri anụ ehi a na-esi esi, nke a na-ejikarị eme ihe dị ka nri isi nke nri. Na Anglosphere, anụ ehi e siri esi bụ otu n'ime anụ ndị a na-enyekarị na nri ehihie ma ọ bụ nri abalị Sunday. Pudi Yorkshire bụ nri dị n'akụkụ. A na-erekwa anụ ehi a kwara n'ọkụ dị ka anụ oyi, ma jiri ya mee ihe dị ka ihe na-eme ka bred. Enwere ike ịkpụcha anụ ehi a esiri esi fọdụrụnụ ma mee ka ọ bụrụ hash.

Anụ ehi e siri esi bụ nri mba England ma nwee ihe ọdịbendị maka ndị Bekee nke malitere na afo otu puku, narị asaa na iri atọ na otu (1731) ballad "The Roast Beef of Old England". Nri a bụ otu ihe na England na usoro isi nri ya site na narị afọ nke iri na asatọ nke na aha French maka ndị Bekee bụ "les Rosbifs".[1]

Akụkọ ihe mere eme[dezie | dezie ebe o si]

N'agbanyeghị abụ ahụ, a naghị eri anụ ehi a siri esi n'England oge ochie: "ọ dịghị ememe oge ochie gosipụtara ... anụ ehi a kwụsịrị, ọbụlagodi n'Englandi".

Nkà nri[dezie | dezie ebe o si]

Anụ ehi na weck sandwich bụ omenala na ọdịda anyanwụ New York nke malitere na mmalite afọ 1800.[2] A na-enye anụ ehi e siri esi mgbe ụfọdụ na chicken ma ọ bụ chicken sauce. Na Denmark, a na-ejikarị ya eme ihe na sandwiches mepere emepe, nke a na-akpọ smørrebrød.

Sandwich anụ ehi e siri esi[dezie | dezie ebe o si]

Sandwich anụ ehi a na-akpọ e siri esi na-agụnyekarị achịcha, anụ ehi a siri esi oyi, lettuce, tomato, na mustard, ọ bụ ezie na ịchọta cheese, horseradish, ose chili ọhụrụ / ntụ ntụ, na yabasị red agaghị abụ a na-ahụkarị. Sandwich anụ ehi a siri esi nke ụzọ atọ malitere n'ụsọ oké osimiri nke Massachusetts ma mepụta ya ọzọ [mgbe?] site n'aka ndị Gris. [citation needed]

Ihe ngosi[dezie | dezie ebe o si]

Ihe odide[dezie | dezie ebe o si]

  1. "Why do the French call the British 'the roast beefs'?", BBC News, 3 April 2003. Retrieved on 25 November 2014.
  2. Piatti-Farnell (1 June 2013). Beef: A Global History (in en). Reaktion Books. ISBN 9781780231174. 

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]

Àtụ:Beef