Jump to content

Ronald Myers

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

 

Ronald Myers
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịNjikota Obodo Amerika Dezie
Aha enyereRonald Dezie
aha ezinụlọ yaMyers Dezie
ụbọchị ọmụmụ ya29 Febụwarị 1956 Dezie
Ụbọchị ọnwụ ya2018 Dezie
Ọrụ ọ na-arụonye na-ede ihe, jazz musician Dezie
ebe agụmakwụkwọUniversity of Wisconsin–Madison, Rufus King International School – High School Campus Dezie
oge ọrụ ya (mmalite)1974 Dezie
okpukpere chi/echiche ụwaBaptists Dezie

Ronald V. Myers, Sr. (amuru Febụwarị 29, 1956 – Septemba 7, 2018) bu dibia bekee, onye ozi Baptist, onye egwu, na onye na-akwado ikike obodo. Ọ bụ onye nchoputa na onyeisi oche nke ọtụtụ òtù na-arụ ọrụ n'oge a iji kwalite ezumike Juneteenth . Ọ rụrụ ọrụ na ngalaba ọgwụ, na-elekọta ndị ogbenye bi n'ime ime obodo nke South America. Ọ rụkwara ọrụ dịka onye egwu jazz.

Ndụ onwe onye na agụmakwụkwọ[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ Myers na Chicago, Illinois, ọdụdụ n'ime ụmụ nwoke abụọ, nye Marion Mack Myers na Neoma R. Myers. Ezinụlọ Myers kwagara Milwaukee, Wisconsin mgbe nne na nna ya ghọrọ ndị nkuzi na Milwaukee Public Schools . Ọ gara ụlọ akwụkwọ sekọndrị Rufus King na Milwaukee. Ọ bụ onye na-agụ egwú na ụlọ akwụkwọ sekọndrị jazz ensemble na opi na piano.

Myers gara Mahadum nke Wisconsin – Madison, ebe ọ gụrụ akwụkwọ na African American Studies wee bụrụ onye so na Experimental Improvisational Black Music Ensemble, n'okpuru nduzi nke trombonist na prọfesọ Jimmy Cheatham . Ọ gụsịrị akwụkwọ na Mahadum Wisconsin Medical School na 1985 wee dechaa ebe obibi ya na ọgwụ ezinụlọ na LSU Medical Center's Washington St. Tammany Parish Charity Hospital na Bogalusa, Louisiana na 1988. Ọ gara ọmụmụ ihe nwa oge na Reformed Theological Seminary na Mississippi Valley State University na 1989 na 1990.

Ọrụ[dezie | dezie ebe o si]

Na 1988 ya na nwunye ya meghere ụlọ ọrụ ahụike ezinụlọ na Tchula, Mississippi, nke dị na mpaghara nwere ụkọ ahụike yana ọnụ ọgụgụ ụmụ ọhụrụ na-anwụ. [1] Na 1990 ọ bụ Pilgrim Rest Missionary Baptist Church dị na Milwaukee chiri ya, ma nyekwa ya ọrụ site na Wisconsin Baptist Pastors Conference dị ka onye mgbasa ozi ahụike na Mississippi Delta . [2]

Myers rụrụ ọrụ iji weta nlebara anya na ọnọdụ ọrụ nke ndị na-arụ ọrụ catfish African-American na Mississippi Delta, na site na 1996 ruo 2005 haziri ememme Buffalo Fish Festival [3] kwa afọ na Belzoni, Mississippi n'otu oge ahụ ụlọ ọrụ Catfish na-akwado World Catfish. Ememme. [4]

Ntụaka[dezie | dezie ebe o si]

ọhụrụ na-anwụ. Na 1990 ọ bụ Pilgrim Rest Missionary Baptist Church dị na Milwaukee chiri ya, ma nyekwa ya ọrụ site na

  1. Applebome. "Rural Doctor's Struggle to Care for the Poorest", New York Times, February 12, 1990. Retrieved on January 12, 2011.
  2. Meadows. "Healing the Past", People Magazine, September 13, 2004. Retrieved on January 12, 2011.
  3. Buffalo Fish Festival. Buffalo Fish Festival. Archived from the original on 2018-09-22. Retrieved on 2013-10-12.
  4. "The new plantation?", Christian Science Monitor. Retrieved on 2013-10-12.

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]