Jump to content

Tristan Bangma

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

 

Tristan Bangma bu ónyé amụrụ na ubochi isii nke ọnwa Ọktoba na afo otú puku narị itoolu na iri itoolu na asaa bụ onye na-agba ịnyịnya ígwè Dutch Paralympic na-adịghị ahụ ụzọ. Ọ bụ onye nwetara ihe nrite ọla edo na ịgba ịnyịnya ígwè na afo puku abuo na iri na isii tinyere Summer Paralympics na afo puku abuo na iri abuo nke Summer Paralymptics.

Na afo puku abuo na iri na isii Summer Paralympics nke e mere na Rio de Janeiro, Brazil, ọ meriri ihe nrite ọla edo na 1 km oge ule B nke ụmụ nwoke na onye ọkwọ ụgbọ ala ya anya Teun Mulder.[1][2] N'afọ puku abuo na iri abuo na otú, o ritere ihe nrite ọla edo na ndị ikom B n'otu n'otu na afo puku abuo na iri abuo nke Summer Paralympics nke e mere na Tokyo, Japan ya na onye ọkwọ ụgbọelu ya Patrick Bos.[3] O nwetakwara ihe nrite ọlaọcha na asọmpi ụmụ nwoke B na afo puku abuo na iri abuo nke Summer Paralympics.

Ọrụ[dezie | dezie ebe o si]

Na afo Puku abuo na iri na isii, UCI Para-cycling Track World Championships nke emere na Montichiari, Ịtali, Bangma na Teun Mulder meriri nrite ọlaọcha na Sprint Tandem nke usoro B ihe omume nakwa na otu kilomita oge ikpe Tandem B ihe omume. 

Bangma nwetakwara ihe nrite ọlaọcha na ọsọ okporo ụzọ kilomita Otu narị na itoolu na uma atọ na afọ puku abuo na iri na asaa, UCI Para-cycling Road World Championships nke emere na Pietermaritzburg, South Africa.  Na afo puku abuo na iri na asatọ UCI Para-cycling Track World Championships nke emere na Rio de Janeiro, Brazil, ọ meriri ihe nrite atọ n'ozuzu: otu ọlaọcha na ọla nchara abụọ.

Na 2019 UCI Para-cycling Track World Championships nke emere na Apeldoorn, Netherlands, Bangma na Patrick Bos meriri ọla nchara na oge nnwale ụmụ nwoke B. [4]

N'afọ 2022, Bangma ritere ihe nrite ọla edo abụọ na UCI Para-cycling Road World Championships nke emere na Baie-Comeau, Canada. O nwetakwara ihe nrite ọlaọcha na 2022 UCI Para-cycling Track World Championships nke e mere na Saint-Quentin-en-Yvelines, France.

Ebemsidee[dezie | dezie ebe o si]

  1. Tristan Bangma. paralympic.org. Retrieved on 17 December 2019.
  2. "Baanwielrenner Bangma wint paralympisch goud op kilometer tijdrit", NU.nl, 11 September 2016. Retrieved on 17 December 2019. (in Dutch)
  3. Berkeley. "Greco breaks world record to win first gold of Tokyo 2020 Paralympics in style", InsideTheGames.biz, 25 August 2021. Retrieved on 25 August 2021.
  4. Apeldoorn 2019: Sensational Sarah Storey. paralympic.org (17 March 2019).

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]

  • Tristan BangmanaKọmitii Paralympic nke Mba Nile
  • Tristan BangmanaTeamNL (Ọ bụ ezie na ọ bụ ezie naIhe ndekọ) (n'asụsụ Dutch)