Vetkoek

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

 

Vetkoek
obere ụdị nkefried dough, nrị Dezie
mba osiSouth Africa Dezie
Vetkoek nke e ji otu polony kpuchie

Vetkoek (/ˈfɛtkʊk/, Afrikaans: ) bụ achịcha e siri esi nke ọdịnala South Africa. Vetkoek bụ akụkụ nke ọdịbendị na Ndida Afrika. Ọ dị ka achịcha Caribbean Johnny, oliebol Dutch, na sopaipillas nke ndi Mexico.[1] Nchịkọta nri ọzọ yiri nke South Afrika bụ Amagwinya, aha Xhosa maka bọọlụ ntụ ọka a e siri esi. Mana nsụgharị a nwere ike ịdị ụtọ ma ọ bụ dị ụtọ, n'adịghị ka vetkoek.

Okwu vetkoek pụtara n'ụzọ nkịtị "keki abụba" n'asụsụ Afrikaans. Ọ dị ka donut na-enweghị oghere, a na-ejikwa ntụ ọka yeast eme ya. A na-emekarị Vetkoek n'akụkụ curry mince, nke a na-etinye n'ime. A makwaara ya dị ka curry bunnie mgbe a na-etinye ya na mince na mpaghara cape. Nke a bụ ma eleghị anya egwu kachasị ewu ewu. A na-erekarị Vetkoek na ụlọ oriri na ọṅụṅụ ezinụlọ na ememme Africa na ihe omume ọdịnala.

Vetkoek bụ nri a ma ama maka ọtụtụ ndị bi na South Africa ebe a na-enye ya n'ụzọ dị mfe ma ọ bụ na etinye ya ma na-ekpo ọkụ ma na-ere ya site na ọtụtụ obere azụmuahịa, ndị na-ere ahịa na ọdụ tagzi, ndị na'akụkụ ụzọ, na ụlọ ahịa nri ngwa ngwa dị na South Africa, Namibia na Botswana.

Hụkwa[dezie | dezie ebe o si]

  • Ndepụta nri ndị Afrịka
  • Nri ndị South Africa

Ihe odide[dezie | dezie ebe o si]

  1. Henk Werk (January 20, 2014). Oliebollen (nl). Home.hccnet.nl. Retrieved on 2014-07-13.

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]