Wilhelm Woutersz

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

 

Thelmuth Harris Wilhelm Woutersz (19 Julaị 1939 - 16 Nọvemba 2003) bụ onye nnọchi anya mba Sri Lanka a ma ama na onye ọrụ gọọmentị, onye jere ozi dị ka odeakwụkwọ na adịgide adịgide na Ministry of Foreign Affairs nke Sri Lanka. Ọ rụrụ ọrụ dị ka onye nnọchi anya Sri Lanka na People's Republic of China, Italy & Yugoslavia.

Mmụta[dezie | dezie ebe o si]

Wilhelm Woutersz gụrụ akwụkwọ na Royal College Colombo . Ọ gara n'ihu na Mahadum Ceylon, Peradeniya na agụsị akwụkwọ na 1961 na Bachelor of Arts na akwụkwọ Bekee, ọdịda anyanwụ ọdịda anyanwụ na akụkọ ihe mere eme nke Europe.

Ọrụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị[dezie | dezie ebe o si]

N'ime oge dị mkpirikpi ka ọ gụsịrị akwụkwọ, ọ sonyeere ndị ọrụ nkuzi nke S. Thomas' College, Mt Lavinia tupu ọ banye na Ceylon Civil Service na 1962 ma nyefee ya na Ceylon Overseas Service na 1965.

Mgbe o sonyechara na ndị ọrụ mba ofesi ọ jere ozi na India, Germany, Pakistan na Bangladesh tupu a họpụta ya onye nnọchi anya Yugoslavia (1986-1991) ebe ọ bụ onye isi oche nke Diplomatic Corps. Mgbe nke ahụ gasịrị, ezigara ya ka ọ bụrụ onye nnọchi anya ndị mmadụ na Republic of China (1993-1997) na nkwado nke oge a dị ka onye nnọchi anya Mongolia. N'ịbụ onye jere ozi dị ka onye nduzi nke ngalaba dị iche iche na onye isi nchịkwa na Ministry of Foreign, a họpụtara ya ka ọ bụrụ onye odeakwụkwọ na adịgide adịgide nke Ministry of Foreign Affairs (nke a maara dị ka odeakwụkwọ mba ọzọ) na 1997 wee jide ọkwa ruo 1999, n'ọnọdụ a ọ nọ n'ọkwá. jere ozi dị ka onye isi nke ọrụ mba ofesi.

N'afọ 1999, e zigara ya dị ka onye nnọchi anya Sri Lanka na Ịtali na Holy See ma bụrụkwa onye nnọchianya na Gris na onye isi kọmishọna na Saịprọs na Malta. N'oge ọ nọ n'ọkwa, ọ bụ onye nnọchi anya Sri Lanka na UN's Food and Agriculture Organization (FAO), World Food Programme (WFP), na International Fund for Agricultural Development (IFAD) ma jee ozi dị ka onyeisi oche nke Group of 77 (G77) Conference dị ka onyeisi ụlọ ọrụ Rome Chapter site na 1999 ruo 2002. N'afọ 2003 mgbe ọ laghachiri mgbe ọ rụchara ọrụ ya, ọ lara ezumike nká na Foreign Service. Wilhelm ga eje ozi dị ka onye isi oche nke Dutch Burgher Union nke Ceylon ruo mgbe ọ na arịa ọrịa strok na emebi emebi na ọnwụ dị egwu na nwunye ya na ahụ n'anya Desiree Frederick Rita Hills n'akụkụ àkwà ya. Maka ndị nwere ihu ọma ịnwe nsọpụrụ a na adịghị ahụkebe ịmara Wilhelm ga ama ihe ọ bụ iji mmesapụ aka ya, ọmịiko ma nwee obi ụtọ na ọgụgụ isi ya. A na echeta ya nke ọma ma na echefu ya ruo mgbe ebighị ebi.

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]

Ihe odide[dezie | dezie ebe o si]