Jump to content

Ọhịa Ruth

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Ọhịa Ruth
Mmádu
ụdịekerenwanyị Dezie
mba o sịObodoézè Nà Ofú Dezie
Aha enyereRuth Dezie
aha ezinụlọ yaPlant Dezie
ụbọchị ọmụmụ ya1912 Dezie
Ụbọchị ọnwụ ya1988 Dezie
asụsụ ọ na-asụ, na-ede ma ọ bụ were na-ebinye akaBekee Dezie
Ọrụ ọ na-arụonye na-ese ụkpụrụ ụlọ Dezie
ebe agụmakwụkwọNotting Hill and Ealing High School Dezie
ikike nwebiisinka dị ka onye okikeỌrụ nwebiisinka chekwara Dezie

Ruth Plant (15 Septemba 1912 - 17 Eprel 1988) ARIBA, AA Dip. bụ onye Britain na-ese ụkpụrụ ụlọ bụ onye gụrụ akwụkwọ n'ụka ndị a na-ese ihe n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ Europe na chọọchị ndị a wara nkume na Etiopia .

Akụkọ ndụ[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ Ruth Isabella Myers Churchill na Aberdeen na 15 Septemba 1912, ada nke British diplomat na onye ọkọ akụkọ ihe mere eme, Sydney Churchill, na nwunye ya Dr Stella Churchill (née Myers), ọkà n'akparamàgwà mmadụ, onye ọkà n'akparamàgwà mmadụ na onye ndọrọ ndọrọ ọchịchị.

Agụrụ ya akwụkwọ na Notting Hill High School maka ụmụ agbọghọ site na 1924–30, wee nọrọ ọnwa 6 bi n'otu ụlọ dị n'akụkụ ụlọ Adolf Hitler na Munich mgbe ọ na-amụ German, tupu ọ gụọ akwụkwọ na Architectural Association School of Architecture site na 1931–36, wee mee dị ka onye na-ese ụkpụrụ ụlọ.

Ọ gụrụ ebe obibi ndị mọnk na-ese ihe nke Bukovina na tupu agha Romania ruo mgbe a tụgharịrị uche ya na Etiopia. [1] N'afọ 1967, ọ gara Addis Ababa soro otu enyi ochie nke bụ onye maara ada Emperor Haile Selassie Princess Tenagnework, nakwa na Northern Tigre Region dị ka ọbịa nke Gọvanọ na nwunye ya, Princess Aida Desta, ada Princess Tenagnework. . [1]

O nyere akwụkwọ gbasara nyocha na ogbako mba ụwa na na 1985 bipụtara akwụkwọ Architecture of the Tigre, Ethiopia . [2] Maka nyocha ya e nyere ya M. Lit. sitere na Mahadum Bristol .

Na 1985 na ahụ ike na-ada ada na 73 na ya na ọkpara ya na nwunye nwa ya, ọ gara Kapadoshia, Turkey, iji tụnyere ụlọ ụka/ụlọ ndị dị na nkume na ndị ọ hụrụ na Etiopia ma ọ dịghị ihe yiri ya.

Akwụkwọ akụkọ[dezie | dezie ebe o si]

Etiopia. N'afọ 1967, ọ gara Addist enagnework, nakwa na Northern Tigre Region dị ka ọbịa nke Gọvanọ na nwunye ya, Princess Aida Desta, ada Princess

  • Ime Manor: Akụkọ banyere ụlọ ikpe Tickenham . Denys Forest (1975) 
  • Ihe owuwu nke Tigre, Etiopia. Ruth Plant, Worcester: Ravens Educational and Development Services Ltd, (1985) 
  • Ụka a kpụrụ akpụ nke ógbè Tigre, Ruth Plant na David Roden Buxton (1970) 

Ntụaka[dezie | dezie ebe o si]