Ashley Titus

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ

 

Ashley Titus
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịSouth Africa Dezie
Aha enyereAshley Dezie
aha ezinụlọ yaTitus Dezie
Ụbọchị ọmụmụ ya28 Disemba 1970 Dezie
Ebe ọmụmụBonteheuwel Dezie
Ụbọchị ọnwụ ya28 Novemba 2007 Dezie
Ebe ọ nwụrụCape Town Dezie
asụsụ ọ na-asụ, na-ede ma ọ bụ were na-ebinye akaBekee Dezie
Ọrụ ọ na-arụoko akuko ihe onyonyo Dezie

Ashley Titus (28 Disemba 1970 28 Nọvemba 2007), nke a maara nke ọma dị ka Mr Fat, bụ onye na-eti egwu na South Africa, onye na-agụ egwu na onye na-eme ihe ngosi telivishọn.[1]

A mụrụ Titus na Bonteheuwel, Cape Flats, South Africa. Ọ malitere ime egwu hip hop na 1980s, yana ịkwado ihe ngosi hip hop na Bush Radio. N'afọ ndị 1990 ọ rapara maka otu hip hop nke Cape Flats bụ Brasse vannie Kaap, bụ ndị meriri ndị na-ege ntị gafere ma egwu na agbụrụ, na-adọta ndị hip hop na ndị na-akwado egwu rock nke agbụrụ dị iche iche; a makwaara ha maka ojiji ha na-eji asụsụ Afrikaans eme ihe na egwu ha. Na BVK, a makwaara ya maka itinye aka siri ike na obodo, ilekwasị anya na egwu na nsogbu Cape Flats, na mgbalị ịbịakwute ndị ntorobịa nọ n'ụlọ mkpọrọ dị n'ógbè ahụ.

Na mbido ruo n'etiti afọ ndị 2000, Titus gosipụtara ihe ngosi magazin a na-akpọ Hip Hop maka ọwa egwu MK89. Nke a lekwasịrị anya na ihe nkiri hip hop nke South Africa mgbe ọ na-egwuri egwu vidiyo site n'aka ndị na-ese ihe mba ụwa.

Ọnwụ[dezie | dezie ebe o si]

A kpọgara Titus n'ụlọ ọgwụ n'ọnwa Ọktoba nke afọ 2007 n'ihi mkpesa obi nke ibu ya kpatara, mana a hapụrụ ya mgbe izu abụọ gasịrị. N'ọnwa sochirinụ, a kpọghachiri ya n'ụlọ ọgwụ na ọrịa ahụ, mana ọ nwụrụ n'ụtụtụ nke Novemba 28 na Groote Schuur Hospital na Cape Town, South Africa.[1] Nne ya na nne nne ya hapụrụ ya. E mere emume olili ozu ya na 3 Disemba na chọọchị Metọdist dị na Bonteheuwel.

Ebensidee[dezie | dezie ebe o si]