Melvin Gibbs

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Melvin Gibbs
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịNjikota Obodo Amerika Dezie
Aha enyereMelvin Dezie
aha ezinụlọ yaGibbs Dezie
Ụbọchị ọmụmụ ya20. century Dezie
Ebe ọmụmụNew York City Dezie
Ọrụ ọ na-arụjazz musician, onye na-emeputa ihe ndeko, onye na-ede ihe Dezie
ebe agụmakwụkwọBerklee College of Music Dezie
oge ọrụ ya (mmalite)1980 Dezie
ngwa egwubass guitar, Jita, electric bass guitar Dezie
ụdịjazz fusion Dezie
webụsaịtịhttp://music.melvin-gibbs.com Dezie

Melvin Gibbs bụ onye America na-akpọ ụbọ akwara nke pụtara na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ abọm 200 n'ụdị egwu dị íchè iche. N'etiti ndị ọzọ, a maara Gibbs màkà ịrụ ọrụ na jazz na ónyé na-akụ egwu Ronald Shannon Jackson na onye na na-akụ ọkpọ Sonny Sharrock, na egwu rock na Rollins Band na Arto Lindsay.

Ọrụ[dezie | dezie ebe o si]

Gibbs na July 1980 performance na Paris, France

A mụrụ ya na Brooklyn, New York, Gibbs gara Medgar Evers College na Brooklyn Conservatory of Music. Mgbè ọ gụsịrị akwụkwọ na Berklee College of Music, Gibbs bu ụzọ márá ọha na eze dị ka onye otu Defunkt, nke bụ isi ihe na mmalite afọ 1980 na New York.[1] N'ime ihe ka ukwuu n'afọ ndị 1980, ọ na-akpọ egwu na Ronald Shannon Jackson's Decoding Society na ónyé na-akụ ọkpọ Vernon Reid na ónyé na'akụ ọkpọ Sonny Sharrock na ónyé na na-akụ saxophon John Zorn. Ya na Jackson na onye na-akpọ ụbọ Bill Frisell bụ onye otu Power Tools. Gibbs duziri otu egwu Eye and I na D.K. Dyson onye guzobekwara Black Rock Coalition nke ọ bụ onye otu mbụ.

Gibbs weere ọrụ nke ónyé na-emepụta ihe ndekọ mgbe ọ nọ na Rollins Band na 1990s. Ọ rụrụ ọrụ na ikike ahụ, na-emepụta ndekọ màkà ndị omenkà ndị ọzọ na Rage Records.[1]

Edensibia[dezie | dezie ebe o si]

  1. 1.0 1.1 Layne (2012). Melvin Gibbs. Allmusic. Retrieved on January 6, 2012.