Peter Krummeck

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Peter Krummeck
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịSouth Africa Dezie
Aha enyerePeter Dezie
aha ezinụlọ yaKrummeck Dezie
Ụbọchị ọmụmụ ya4 Maachị 1947 Dezie
Ebe ọmụmụJohannesburg Dezie
Ụbọchị ọnwụ ya9 Novemba 2013 Dezie
asụsụ ọ na-asụ, na-ede ma ọ bụ were na-ebinye akaBekee Dezie
Ọrụ ọ na-arụomee, odee ejije, activist, set decorator, omee Dezie

 

Peter Alan Krummeck (4 Machị 1947 - 9 Nọvemba 2013) bụ onye na-eme ihe nkiri na South Africa, onye na-emepụta ihe nkiri, onye nduzi, onye edemede, onye nkuzi, na onye na-agba mbọ, onye nwetara aha ọma karịa South Africa na egwuregwu otu onye ya bụ Bonhoeffer . [1]'ịbụ onye na-ebute ụzọ n'iji ihe nkiri mee ihe dị ka ngwá ọrụ maka ime udo, o guzobere African Community Theatre Service na Achịbishọp Desmond Tutu dị ka onye nkwado.

Mbido ndụ na agụmakwụkwọ[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ Krummeck na Johannesburg. Ọ gụrụ ihe osise na East London, South Africa, ọ nwetakwara National Diploma na Graphic Design na ọdịiche na 1967. [1] họpụtara ya ka ọ bụrụ onye njikwa ụlọ ọrụ na akwụkwọ akụkọ Daily Dispatch na East London, n'okpuru nchịkọta akụkọ Donald Woods, tupu ọ kwaga Cape Town na 1969.

Ọrụ na ihe nkiri na ihe nkiri[dezie | dezie ebe o si]

Ọrụ ihe nkiri Krummeck [1] Cape Town, nke gafere ihe karịrị afọ iri anọ, gụnyere nkuzi na Ngalaba Drama na Mahadum Cape Town na 1974-6, ebe o chepụtara modulu na imewe.

N'afọ 1973, ọ pụtara n'ọkwa na ntụgharị nke P.G. du Plessis" Plaston: DNS-kind, [2] ma ọ gara n'ihu mgbe afọ ole na ole gachara ịsụgharị du Plessin" Siener na die Suburbs (dị ka Seer in the Suburbs). Karịsịa maka CAPAB, na Artscape, kamakwa n'ọnọdụ ndị ọzọ dị ka Maynardville, na Baxter Theatre, Krummeck rụrụ ọrụ dị ka onye na-eme ihe nkiri, onye nduzi, onye na-emepụta ihe, na onye edemede. Ọ na-etinye aka nke ukwuu na Baxter Theatre site na mmalite ya, na-ahụ maka ihe nlereanya nke onye na-ese ụkpụrụ ụlọ tupu e wuo ya. O mepụtara ọtụtụ ihe nkiri nke ya n'ebe ahụ, gụnyere The Evening of our Time, nyocha siri ike nke nsogbu omume nke ịhapụ South Africa ma ọ bụ nọrọ n'elu ịkpa ókè agbụrụ.

Peter Krummeck na-eme ihe nkiri na Shakespeare's "Cardenio.

O guzobere ụlọ ọrụ ahụ, Compass Productions, na, n'ikpeazụ, African Community Theatre Service (ACTS), iji rụọ ọrụ na ime udo. N'okpuru nduzi Achịbishọp Desmond Tutu, ọ rụrụ ọrụ dị ka onye ụkọchukwu na Chọọchị Anglican site n'etiti afọ 1980, na-ejikọta ya na parishes nke St John na Wynberg na St Paul na Rondebosch - ọ bụ ezie na n'oge na-adịbeghị anya na Rondeboch United Church. N'okpuru ọkọlọtọ nke ACTS, o dere ma duzie The Passion na egwuregwu ọmụmụ, Lodestar.

Na mgbakwunye na ịbụ onye na-eme ihe nkiri na onye na-emepụta ihe nkiri na nnukwu mmepụta, Krummeck na-arụsi ọrụ ike dị ka onye na-ede ihe nkiri maka mmepụta redio na SAfm na South Africa, ma pụta na ihe nkiri na telivishọn, ọkachasị ihe nkiri nke Mandela: Long Walk to Freedom nke Idris Elba na-eme. Obere oge tupu ọnwụ ya, ọ rụchara ihe nkiri redio a na-akpọ A Lessons from Aloes, na akụkọ ihe mere eme nke ụlọ akwụkwọ ozi ala ọzọ na South Africa, na mweghachi ha na ọrụ nke Achịbishọp Njongonkulu Ndungane duziri.

Krummeck bụ onye na-ese ihe na St Mark's Church, Washington D.C. na 2002 ma, mgbe ọ nọ ebe ahụ, ọ rụrụ ọrụ maka mmemme ncheta mbụ nke 9/11, gụnyere otu nwoke ya na-eme Bonhoeffer. Dabere na ndụ na akaebe nke onye ụkọchukwu Germany, ọkà mmụta okpukpe, na onye na-emegide ndị Nazi, Dietrich Bonhoeffer, egwuregwu ahụ gara South Africa, United States, na Canada, ebe a na-egosi ya na telivishọn.

N'inwe nchegbu banyere nsogbu gbasara njirimara nwoke na nwanyị na ịkpa ókè, Krummeck nyochara isiokwu ndị a n'elu ikpo okwu na igwefoto, na n'ihe odide ndị e bipụtara. Site na agbamume sitere n'aka Achịbishọp Desmond Tutu, o dere ntuziaka maka mmekọrịta nwoke na nwanyị maka parish nke St John, Wynberg. Ihe nkiri telivishọn [3] nke afọ 1994 Dear and Awkward Courage, nke Tamara Semevsky duziri, bụ ọrụ mbụ n'ihu ọha iji kwurịta okwu gbasara nwoke idina nwoke na telivisheneng South Africa, ebe ihe nrite ya bụ iVirgin Boy na-ekwu maka ndina n'ike na ndina ụdị onwe. Akwụkwọ akụkọ [1] abụọ, nke e bipụtara dị ka Adam & Luke, bụ nke Junkets Publisher bipụtara ọzọ dị ka akụkụ nke usoro ncheta afọ 10 ha.

Ọrịa ikpeazụ na ọnwụ[dezie | dezie ebe o si]

Peter Krummeck

Krummeck nwụrụ na St. Luke's Hospice na Cape Town na Satọdee, Nọvemba 9, 2013, ọnwa isii mgbe a chọpụtara na ọ na-arịa ọrịa kansa.

Ihe nkiri[dezie | dezie ebe o si]

Afọ Aha ya Ọrụ Ihe edeturu
1986 Ị Kwesịrị Ịgba Nri!
1986 Dada na-egbu Flower Captain Anderson
1988 Onye Ozi Dọkịta
1988 Iwe igbu egbu Onye agha nọ na Jeep Enweghị aha
1989 Ihe ịchọ mma nke Chi Ndị nche SS
1990 Nwanyị Bekee ahụ: Akụkọ banyere ndụ Emily Hobhouse Ebe Baker
1998 Ernest n'Onye Agha Onye ọchụnta ego
1999 Mgbe Mmiri Ozuzo Na-ezo Minista
2002 Onye Na-akpọ Piano Nna Alex
2003 Mkpebi Ụmụ Amaala Onye isi ụlọ mkpọrọ
2013 Mandela: Ogologo Njem Nnwere Onwe Onye ọka iwu (ihe nkiri ikpeazụ)

Edensibia[dezie | dezie ebe o si]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Krummeck, P.A. 2012. Adam & Luke. Cape Town: Junkets
  2. Obituary, Die Burger. Archived from the original on 2013-12-20. Retrieved on 2024-02-27.
  3. Bookslive feature on Adam and Luke