Jump to content

Robert Hottot

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Robert Hottot
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịFrance Dezie
Aha enyereRobert Dezie
aha ezinụlọ yaHottot Dezie
aha njirimaraHOTTOT Dezie
ụbọchị ọmụmụ ya1884 Dezie
Ebe ọmụmụParis Dezie
Ụbọchị ọnwụ ya1939 Dezie
asụsụ ọ na-asụ, na-ede ma ọ bụ were na-ebinye akaFrench language Dezie
Ọrụ ọ na-arụexplorer, art historian, large estate owner Dezie
Ebe obibiRueil-Malmaison Dezie
Archive naPitt Rivers Museum, Departmental archives of Yvelines Dezie

Robert Hottot (1884, Paris - 1939) bụ onye nyocha France.

Na 1908–1909, Hottot haziri na mkpakọrịta ya na Museum National d'histoire naturelle na Paris njem njem n'akụkụ osimiri Congo ruo ọdọ mmiri Chad . Otu n'ime ndị njem ahụ bụ Léon Poutrin . Mgbe njem ahụ na alụmdi na nwunye ya gasịrị, o biri n'ebe dị iche iche na France, mgbe ahụ na Jersey na n'ikpeazụ na Oxford .

Ọ bụbu onye isi oche nke Oxford University Anthropological Society na onye otu nke Royal Anthropological Institute of Great Britain na Ireland . Nchịkọta anụ ọhịa ya na ethnographic zoological dị na Paris (Muséum national d'histoire naturelle na Musée du quai Branly ) dị ka nkwekọrịta ya na Gọọmenti France si dị mana obere nchịkọta ụmụ ahụhụ sitere na Equatorial Africa dị na Oxford University Museum of Natural History na ụfọdụ akwụkwọ njem na foto stereo mbụ dị na Pitt Rivers Museum .

Na-arụ ọrụ[dezie | dezie ebe o si]

Ndepụta akụkụ

  • Hottot, R. 1956 (nke Frank Willett kwadoro maka mbipụta). Teke fetishes. Royal Anthropological Institute nke Great Britain na Ireland Journal . 86:25–36 .

Ntụaka[dezie | dezie ebe o si]

Philip N. Grover na Christopher Morton, ' Hottot Collection', Njem Congo: Foto na akwụkwọ sitere na njem Robert Hottot na Central Africa, 1908-9 [webụsaịtị], (nke e bipụtara na ntanetị 12 January 2006) [1] .

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]

Ihe ngosi n'ịntanetị na Pitt Rivers Museum .