The 10% Solution for a Healthy Life

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
The 10% Solution for a Healthy Life
ọrụ edemede
ahaThe 10% Solution for a Healthy Life Dezie
Isiokwu nlebanyalow-fat diet Dezie
ndị sotereFantastic Voyage: Live Long Enough to Live Forever Dezie
Odee akwụkwọRaymond Kurzweil Dezie
ndị mbipụtaThree Rivers Press Dezie
mba osiNjikota Obodo Amerika Dezie
asụsụ eji dee ọrụBekee Dezie
afọ/ụbọchị mbipụtaJenụwarị 1993 Dezie

The 10% Solution for a Healthy Life bụ akwụkwọ ahụike nke onye sayensị kọmputa Ray Kurzweil dere ma bipụta ya na 1993. N'akwụkwọ ahụ, ọ na-akọwara ndị na ya "Olee otu esi belata abụba na nri gị ma wepụ ihe ize ndụ niile nke ọrịa obi na ọrịa kansa". E melitela ụfọdụ n'ime aro ya ma degharịa ya n"afọ ndị sochirinụ, ọkachasị n "Fantastic Voyage: Live Long Enough to Live Forever and Transcend: Nine Steps to Living Well Forever".

Nchịkọta[dezie | dezie ebe o si]

Atherosclerosis bụ ọrịa nke a na-akọwa site na mkpokọta ihe siri ike n'ime mgbidi akwara na ọwa. N'ikpeazụ, ha na-aghọ ihe mgbochi nke na a na'akwụsị ọbara na onye ahụ nwere nkụchi obi. Ọrịa a na-esite na cholesterol karịrị akarị n'ọbara ma na'ahụ ihe dịka pasent iri itoolu nke ndị America, ọ bụ ezie na ọ na - usoro na a naghị achọpụta ya ruo mgbe ndụ ga-adị.

Kurzweil kwuru na ọmụmụ ihe dị iche iche na-egosi na mmụba nke atherosclerosis na US na mba ndị ọzọ dị n'ebe ọdịda anyanwụ nwere njikọ na oke abụba calorie. N'ọtụtụ ebe n'Eshia, abụba na-eri bụ ihe dị ka pasent iri nke ike nri niile a na'eri, ọrịa obi fọrọ nke nta ka ọ ghara ịdị. Kurzweil gara n'ihu na-egosi na na America, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ pasent iri anọ nke calorie na'anya sitere na abụba.

Ọtụtụ ụlọ ọrụ dị ka American Dietetic Association, American Heart Association na US Surgeon General na-akwado pasent iri atọ nke oriri caloric sitere na abụba. Agbanyeghị, Kurzweil na-ekwu na nke a na-ebute mbelata ntakịrị nke ọkwa atherosclerosis. Ọ na-ekwu na ya na-eche na ụlọ ọrụ ndị a na-eji ọnụ ọgụgụ dị elu arụ ọrụ n'ihi na ha na-eche na ọ dịghị onye ga-anwa ọbụna ịgbalị iru ọkwa dị ala ma ọ bụrụ na a kwadoro ya.

Ndị na-akwado Kurzweil, dabere na nchoputa ya, ọ bụ naanị pasent iri nke kalori oriri sitere na abụba. N'ihi ya, ọ kpọrọ ya "10% Solution" Ọ na-ekwu na ọkwa ndị a abụghị nanị na-egbochi Atherosclerosis kama na-eme ka ọ gbanwee n'ọnọdụ ndị dị adị. Nke a na-ebelata ohere nke ọrịa ndị ọzọ gụnyere ọrịa kansa, ọrịa strok, ọbara mgbali elu na ụdị ọrịa shuga 2. O kwenyere na iri nri nke nwere oke abụba na-ebelata ihe ize ndụ nke ọtụtụ ọrịa cancer bụ pasent 90 ma ọ bụ karịa. Kurzweil na-ekwukwa na ọ na-abawanye ume ma na-eduga ná ndụ obi ụtọ n'ozuzu ya. Ọzọkwa ọ na-enye ndụmọdụ maka mmega ahụ, na-atụ aro ịga ije, n'ihi na ọ dị obere mmetụta, ọ dịkwa mfe onye ọ bụla ime.

Ihe oriri ị ga-ezere[dezie | dezie ebe o si]

  • Mmanụ bọta na margarine
  • Cakey muffins na ụdị achịcha croissant (jupụtara na bọta)
  • Mmiri shuga dị elu
  • Chiiz buru ibu
  • Ihe ndị e ji mmanụ mee (nke ka mma: vinegar balsamic)
  • Anụ buru ibu (karịsịa anụ na-acha ọbara ọbara), anụ akụkụ ahụ (dị ka imeju, ụbụrụ)
  • Vitamin na mineral mgbakwunye ndị gụnyere iron, na ihe a na-akpọ "fortified" nri nke gbakwunyere iron.
  • Àkwá (nke cholesterol dị elu)
  • Sweet (nke buru ibu)
  • Hamburgers (a typical fast-food hamburger bụ ihe dị ka pasent 50 abụba site na calories)[1]

Edensibia[dezie | dezie ebe o si]

  1. McDonald's USA Nutrition Facts. Archived from the original on 2011-10-21. Retrieved on 2023-05-18.

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]