WWF Hong Kong

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
WWF Hong Kong Central Visitor Center.
Jockey Club HSBC WWF Hong Kong Hoi Ha Marine Life Centre.
WWF Hong Kong
environmental organization
mba/obodoHong Kong Dezie
webụsaịtịhttps://www.wwf.org.hk/en/, https://www.wwf.org.hk/ Dezie

WWF Hong Kong (WWF HK) bụ alaka kwụụrụ onwe ya nke World Wide Fund for Nature na Hong Kong. E guzobere ya na Disemba 1981 dị ka World Wildlife Fund Hong Kong.

N'ịbụ otu nzukọ na-eduga na gburugburu ebe obibi na Hong Kong, WWF nwere ndị otu na-arụ ọrụ na nsogbu gburugburu ebe obibi dị mkpa, na-ebute ụzọ na Oceans na akara mpaghara echedoro mmiri, maka 30% nke mmiri Hong Kong ka a ga-echebe site na 2030 na itinye aka na azụmaahịa na ndị isi azụmaahịa gburugburu Green Cities & Environmental Finance, site na mmemme azụmahịa anyị.

WWF nọ na-ahụ maka ebe obibi na usoro nyocha nke Mai Po na usoro nyocha kemgbe 1983 yana dịka onye isi EAAFP onye mmekọ na-enye onyinye iji kwado atụmatụ WWF Flyways ma chebe ala mmiri dị n'ụsọ osimiri niile sitere na Myanmar ruo Siberia ma na-arụ ọrụ ịzụ ọgbọ na-esote.  ndị njikwa wetland.  WWF Hong Kong na-emeziwanye ọzụzụ na ụlọ ọrụ nyocha na Mai Po, nke a ga-agwụ na 2021-2022 ma na-anabata ndị ọbịa ọha na eze na ebe nchekwa na ebe ndị ọzọ na nleta eco na nhazi ikike site na ntinye akwụkwọ ntanetị na wwf.org.hk/en  /.

Ndị otu WWF Hong Kong na-eduga ugbu a isi atụmatụ n'ofe ụlọ ọrụ 24 Asia iji mechie ahịa anụ ọhịa na-ezighi ezi nke Eshia ma kwụsị azụmaahịa na gburugburu Eshia nke ụdị na-enweghị ebe a na-ere ahịa.

WWF Hong Kong nwere ihe karịrị ndị ọrụ oge niile 150 maka mmetụta nchedo na nkwekọrịta ọhụrụ maka okike na ndị mmadụ. A na-anabata ndị nleta na ihe dị ka ebe ise dị na Central 1, Tramway path, Island House Tai Po, Mai Po, na Hoi Ha Wan.[1][2]

Ndị otu WWF Hong Kong na-edugakwa afọ abụọ zuru ụwa ọnụ atumatu na mmemme agụmakwụkwọ, na-etinye ndị ntorobịa aka na Jikọọ na ikpo okwu okike, na-ebute akụrụngwa mmụta na mpaghara nkuzi ọkachamara yana iso ụlọ akwụkwọ dị na Hong Kong na-emekọrịta ihe na ịma aka obodo okike na ahụmịhe.  mmụta nleta na WWF n'èzí center na Hoi Har marine park, Island House Tai Po na Mai Po nature Reserve.  Emebela ụlọ akwụkwọ panda e n'ịntanetị na Machị 2020 na mmekorita ya na Institutelọ Akwụkwọ Mmụta Hong Kong.

N'ime obodo ndị ọbịa nwere ike ịmekọrịta ma sonye na mmemme na ebe nkwado dị na 1, Tramway Path Na Mai Po nature idobere ndị ọbịa nwere ike izute ndị otu nyocha WWF Hong Kong n'okpuru Dr Carmen Ma ọ bụ onye na-eme mmemme sayensị ụmụ amaala na ụdị dị iche iche.  nyocha n'ofe Hong Kong, dị ka anụ ụlọ na-ahụ maka ọnyà igwefoto na nyocha ọkụ iji mapụta ihe karịrị ụdị 2050+ n'ofe mpaghara Mai Po Marshes..[3] Nnyocha ndị ahụ etinyela aka na sayensị ụmụ amaala, ma jiri usoro a nyochaa ụdị dị iche iche nke ihe ndị dị ndụ na Hong Kong, WWF etinyela iNaturalist na City Nature Challenge n'ime ọrụ na ụlọ ọrụ ha Mai Po na Hoi Ha Wan.[4][5] Ọrụ ndị ọzọ nke Citizen Science ha nyere aka ịhazi na Hong Kong gụnyere nyocha gburugburu ebe obibi na mmetụta nke nkịta clam na Shui Hau Lantau na ile anya na mkpa maka mpaghara na-enweghị ihe na nchebe maka ịzụlite crab na apịtị. Enweghị plastik na mkpọsa okike na mkpocha na nyocha nke usoro ihe mkpofu mmiri a na-akpọ Coastal Watch agbanweela ugbu a na-ele anya na mmetụta nke Ghost Gear nke ndị ọkụ azụ hapụrụ ma na-ahazi iwepụ ma na-emegharị ụgbụ plastik ndị a[6]

Edensibia[dezie | dezie ebe o si]

Njikọ mpụga[dezie | dezie ebe o si]

  • Official website