Tony P. Hall

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Tony P. Hall
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịNjikota Obodo Amerika Dezie
aha n'asụsụ obodoTony P. Hall Dezie
Aha enyereTony Dezie
aha ezinụlọ yaHall Dezie
Ụbọchị ọmụmụ ya16 Jenụwarị 1942 Dezie
Ebe ọmụmụDayton Dezie
ŃnàDave Hall Dezie
nwanneSam Hall Dezie
asụsụ ọ na-asụ, na-ede ma ọ bụ were na-ebinye akaBekee Dezie
Ọrụ ọ na-arụOnye ndọrọ ndọrọ ọchịchị, diplomat Dezie
ebe agụmakwụkwọDenison University, Fairmont High School Dezie
Ebe ọrụWashington, D.C., Columbus Dezie
onye otu ndọrọ ndọrọ ọchịchịDemocratic Party Dezie
Onye òtù nkePeace Corps Dezie

.Site na 2002 ruo 2006, Hall jere ozi dị ka onye nnọchi anya United States na United Nations Agency for Food and Agriculture, yana onye isi nke United States Mission na UN Agency na Rome, nke gụnyere Food and Agriculture Organisation of the United Nations (FAO) , Mmemme nri ụwa, na International Fund for Agricultural Development. N'ikpeazụ, Hall rụrụ ọrụ na atụmatụ udo nke Middle East na mmekorita ya na Center for Study of Presidency.

Hall gụsịrị akwụkwọ na Fairmont High School na Kettering, Ohio, na 1960. Ọ nwetara akara ugo mmụta bachelor na Mahadum Denison na 1964. Mgbe ọ nọ na kọleji, a kpọrọ Hall aha Little All-American football tailback na Ohio Conference's Most Valuable Player (1963).

Hall ghọrọ onye na-arụsi ọrụ ike na ndọrọ ndọrọ ọchịchị, na-abanye na Democratic Party na mgbanwe site na njikọ nna ya. A họpụtara ya dị ka onye otu Houselọ Ndị Nnọchiteanya Ohio, na-eje ozi site na 1969 ruo 1973, yana dịka onye omebe iwu steeti Ohio site na 1973 ruo 1979.

A họpụtara Hall nke mbụ ka ọ bụrụ Ụlọ Nnọchiteanya U.S. na 1978, ka ọ nwee ihe ịga nke ọma n’afọ iri na abụọ Charles W. Whalen Jr., onye Republican na-agafe agafe. O jiri pasentị 54 merie ntuli aka ahụ, mana ọ gaghị eche asọmpi ọzọ ihu ebe ọ bụla nso nso a. A ga-ahọpụta ya ugboro 11 ọzọ, na-agbadaghị n'okpuru pasent 57 nke votu ahụ. Dị ka ihe atụ nke etu o si ewu ewu na mpaghara Dayton, ọ nweghị onye na-emegide ya maka ntuli aka ọzọ na 1984 ọbụlagodi Ronald Reagan buru mpaghara ahụ na oke ala. Ọ naghị emegide ya ọzọ na 1990, ọ nweghịkwa mmegide ọ bụla nke otu ndọrọ ndọrọ ọchịchị chere ya ihu na 1982 na 2000.