Adeyemi Ikuforiji

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Adeyemi Ikuforiji
Mmádu
ụdịekerenwoke Dezie
mba o sịNaijiria Dezie
ụbọchị ọmụmụ ya24 Ọgọọst 1958 Dezie
Ebe ọmụmụLagos Dezie
Asụsụ obodoAsụsụ Yoruba Dezie
asụsụ ọ na-asụ, na-ede ma ọ bụ were na-ebinye akaBekee, Asụsụ Yoruba, pidgin Naịjirịa Dezie
Ọrụ ọ na-arụOnye ndọrọ ndọrọ ọchịchị Dezie
ebe agụmakwụkwọBabeș-Bolyai University, Mahadum nke Lagos Dezie
onye otu ndọrọ ndọrọ ọchịchịAll Progressives Congress Dezie
webụsaịtịhttp://www.adeyemiikuforiji.org Dezie

Sabit Adeyemi Ikuforiji (amụrụ 24 Ọgọst 1958) bụ onye akụ na ụba Naịjirịa na onye ndọrọndọrọ ọchịchị onye rụrụ ọrụ dịka onye na-ekwuchitere ụlọ ọgbakọ omebe iwu Lagos steeti site na 2005 ruo 2015.

E boro ya na onye bụbu onye enyemaka onwe ya bụ Oyebode Atoyebi ebubo ebubo mpụ ego iri ise na anọ nke ruru nde naira 333.8 na Naịjirịa. A tọhapụrụ ya.

Oge ọ malitere[dezie | dezie ebe o si]

A mụrụ Sabit Adeyemi Ikuforiji na 24 August 1958 na Epe, Mpaghara Gọọmenti dị na Lagos State na ndịda ọdịda anyanwụ Nigeria. Ọ gara Local Authority Central School na Epe tupu ọ gawa ụlọ akwụkwọ Epe Grammar ebe ọ nwetara asambodo ụlọ akwụkwọ West Africa na July 1975. Ọ nwetara nzere bachelọ na master's na Economics na Mahadum Babeș-Bolyai na Bucharest Academy of Economic Studies n'otu n'otu. O mechara nweta Master of Business Administration na Mahadum Lagos na 1980.

Ndụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị[dezie | dezie ebe o si]

Ọ malitere ọrụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị dịka odeakwụkwọ ukwu nke Unity Party of Nigeria. N'afọ 2003, ọ zọọrọ oche nke okpuru ọchịchị ya, Epe constituency I wee họpụta ya dịka onye otu ụlọ ọgbakọ omebe iwu Legọs steeti. Na Disemba 2005, a họpụtara ya ka ọ bụrụ Ọkà Okwu nke ụlọ n'okpuru ikpo okwu nke Alliance for Democracy. Na 4 June 2007 a họpụtara ya ọzọ maka okwu nke abụọ dị ka ọkà okwu nke Mgbakọ 6 mgbe ọ pụtachara dị ka onye meriri n'ọsọ site na mpaghara ya.

Na 4 June 2011, a họpụtara ya ọzọ maka okwu nke atọ dị ka ọkà okwu nke Mgbakọ nke asaa, nke mere usoro ya ruo 3 June 2015.

Ihe odide[dezie | dezie ebe o si]