Ihe Ndị A Na-eme

Shí Wikipedia, njikotá édémédé nke onyobulạ
Ihe Ndị A Na-eme
charitable organization
mba/obodoObodoézè Nà Ofú Dezie
legal formcharitable organization Dezie
ọdịdị isi ụlọ ọrụObodoézè Nà Ofú Dezie
webụsaịtịhttp://practicalaction.org Dezie

 

Practical Action (nke a na-akpọbu Intermediate Technology Development Group, ITDG ) bụ ọrụ ebere aha na United Kingdom [1] nke na-arụ ọrụ na mpaghara a anọ nke mba ndị na-emepe ụzọ - Latin America, East Africa, South Africa na South Asia, yana ọzụzụ uche na Peru, Bolivia, Kenya , Sudan, Zimbabwe, Bangladesh na Nepal .

Na mba ndị a, Practical Action na-arụ ọrụ na obodo ndị dara ogbenye ịzụlite nkà na ụzụ kwesịrị ekwesị na ume ọhụrụ, mmepụta nri, agro-processing, mmiri, idebe ihe ọcha, obere ụlọ ọrụ mmepe, ụlọ na ebe obibi, mgbanwe mgbanwe ihu igwe na ọdachi mbelata .

Akụkọ ihe mere eme[dezie | dezie ebe o si]

Na 1965, onye na-ahụ maka akụ na nna na onye ọkà ihe ndị EF Schumacher nwere ihe ọmụmụ e edi na The Observer, [1] na-achọpụta njedebe nke dabere na ịfe ibu ibu na mba ndị na-emepe ụzọ nke na - agụụ ihe iji nabata ha. Ọ bụ́ ụka na e inwe inwe ngbanwe n'ịgbasi ike na Chicago etiti dabere na mkpa na nka nke ndị obodo na-emepe emepe nwere.

[1]Schumacher na ole na ole n'ime ndị enyi ya, George McRobie, Julia Porter, [1] Alfred Latham-Koenig na Prọfesọ Mansur Hoda, ma ihe "mụrụ" iji kwalite iji usoro ọrụ na-arụ ọrụ nke ọma, na 1966 Otu Intermediate Technology Development Group (ITDG).

Site na mmalite ya dị ka ọrụ nyocha teknụzụ, ITDG malitere itinye aka na nnukwu ọrụ na mpaghara. N'ịgbaso ihe ịga nke ọma mbụ na ọrụ ugbo, ọ zụlitere otu ndị na-arụ ọrụ na ume, ihe ụlọ na ahụike ime obodo, ma n'oge na-adịghị anya tolitere ghọọ otu mba ụwa. Ndị otu a nwere ụlọ ọrụ mpaghara asaa, na-arụ ọrụ karịrị 100 ọrụ gburugburu ụwa, yana ụlọ ọrụ isi na UK.

Na July 2005, ITDG gbanwere aha ọrụ ya na Practical Action, na kemgbe 2008 nke a bụ aha iwu ya. [2] Nzukọ a na-ewepụta akwụkwọ akụkọ kwa ọnwa nke akpọrọ 'Obere Ụwa'.

Hụkwa[dezie | dezie ebe o si]

  • Obere mara mma - akwụkwọ nke Schumacher
  • Ngwa maka ịdabere na onwe

Edensibia[dezie | dezie ebe o si]

  1. Practical Action history. Retrieved on 2015-07-21.
  2. Who we are (en-GB). Practical Action. Retrieved on 2023-08-27.